Galleri

»
5 apr 2022

Månadens konstnär april 2022

Ulrika Muller [1976]

Bosatt sedan 2016 med man och två tonåringar i Hofors, Gävleborg efter närmare två årtionden i London, England där jag vidareutbildade mig och arbetade som inredningsarkitekt.
Här arbetar jag nu som konstnär, med flertalet konstskolor som bakgrund och med verk sålda till samlare runt om i världen, är måleriet mitt främsta uttrycksmedel och jag personifierar ofta mina känslor, tankar och samhällsupplevelser i djurmotiv.
Närheten till naturen och skogens alla intryck och nära iakttagelser, ger mig trygghet, frihet och den inre styrka och inspiration jag behöver för att ärligt kunna skapa, bjuda på mig själv men allra främst leva.

»
2 maj 2022

Månadens konstnär maj 2022

Jag heter Marina Engman. Bosatt i Uppsala, uppvuxen i Hofors. Född konstnär, med konstnärens längtan att skapa. Det är en lång väg av sökande, lärande, varande, tvivlande och ifrågasättande, om och om igen. Men längtan i mitt inre är alltid skapandet. Jag jobbar i olika material och former, akryl, olja, textil, blandteknik och älskar tecknande och kol, vilket nog kommer fram i det mesta jag gör, även i mitt måleri. Jag håller också på med musik och skapar kläder. Jag tror på konsten och konstens kraft. Är ni intresserade av min konst, kontakta mig på marinaengman@yahoo.se eller ring 070-7170377.

»
15 mar 2022

Månadens konstnär mars 2022

Hofors Konstintresse presenterar mars månads konstnär:
Hanna Cavanagh

”På okänd mark i lugnets vrå, där både uttryck och teknik är nya. Det är lite där jag befinner mig just nu.

Med en längtan om att på duk få ut de inre bilder som kommer till mig, främst genom meditation. Många målning pågår samtidigt och ingen är egentligen helt klar.

Jag blandar textur, akryl och kol och skapar oftast direkt med fingrarna eller med målarknivar. Det var länge sen jag målade med en pensel. Tycker helt enkelt om att känna både färg och underlag.

Min förhoppning är att bli klar med många nya alster att visa upp till sommarens Trädgårdssalong!”